• Het Sea Sights Festival 2018 gaf een uniek kijkje in de toekomst van steden aan zee, met een prominente rol voor Den Haag. In oktober 2018 (18-21 oktober) praatten durfdenkers, visionairs, innovators, beleidsmakers, onderzoekers, ontwikkelaars én burgers met elkaar tijdens het innovatiefestival aan én over de kust. Hierbij werd dieper ingegaan op wat er moet blijven, maar vooral wat er in de komende jaren moet veranderen. Samenwerken is daarbij het sleutelwoord voor de komende tijd.

  Voor sommigen is de horizon het einde van het land, voor anderen het begin van de wereld. Het is als met de vloedlijn: wanneer is het nu land, en wanneer zee? Het zijn filosofische gedachten die, als je er even goed over nadenkt, symbool staan voor een toekomst van steden aan zee. Het houdt niet op aan de vloedlijn, het houdt niet op aan de horizon. Juist door de dynamiek van de zee is innovatief denken belangrijk. Meebewegen met de getijden, met de economische ontwikkelingen, met de wereld om ons heen, het milieu, en met de toekomst.

   

  Vier dagen lang stond tijdens het Sea Sights Festival in Scheveningen de vraag ‘En hoe gaan we daar in Den Haag dan eigenlijk mee om?’ centraal. Er gebeurt al veel, maar vooral op papier, bij kennisinstellingen, in proeftuinen, bij overheden, bij ontwikkelaars, bij start-ups, in het hoofd van exacte ingenieurs én bij vrije durfdenkers. Deze kwamen op het festival bij elkaar. De komende tijd is het zaak de handen ineen te slaan om innovaties daadwerkelijk te verwezenlijken. Om dromen tot werkelijkheid te brengen en te werken aan een harmonieus samenspel tussen kust en zee. Zodat niet alleen Den Haag, maar ook andere (wereld)steden aan zee, nog honderden jaren vooruit kunnen.

 • Meer lezen?

  Lees het volledige woordverslag van Sea Sights Festival 2018.

 • De eerste editie van Sea Sights was niet tot stand gekomen zonder de creativiteit en inzet van de medewerkers van Kreativ Events en Blueyard.

 • Sea Sights is mede mogelijk gemaakt door:

  Schuttelaar & Partners
  Den Haag
  Kreativ Events
  All Posts
  ×
  ×
  De persoonlijke gegevens die u op de site invult worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van het aangegeven doel, zoals het reageren op informatieaanvragen.
  
  De verzamelde gebruikersinformatie wordt geanonimiseerd en opgeslagen op servers in Nederland voor onbepaalde tijd. Sea Sights gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor intern gebruik. 
  
  Sea Sights zal deze informatie enkel aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk wordt verplicht. De verzamelde data zal niet gecombineerd worden met gegevens van andere websites of bronnen waarover Sea Sights beschikt.