• Programma Sea Sights Summit 20 juni 2019

  09.00 - 09.30 uur ~ Start van de Summit

  Inloop en registratie in het Zuiderstrandtheater

  09.30 – 10.50 uur ~ Plenair programma

  Opening, inspirerende keynote speeches en pitches

  • Marchelien Bos- de Koning, gespreksleider Sea Sights 2019
  • Saskia Bruines, Wethouder Kenniseconomie en Innovatie gemeente Den Haag
  • Alexander Verbeek, Directeur Institute Planetary Security
  • Han LindeBoom, Professor Marine Ecology WUR
  • Annemieke Nijhof, Topsector Water & Maritiem

  10.50 – 11.05 uur ~ Pauze

  Koffie en thee

  11.05 – 12.30 uur ~ Workshops in het Zuiderstrandtheater

  Keuze uit 3 verschillende workshops

  12.30 – 14.00 uur​ ~ Pauze 3de haven

  De deelnemers aan de Liberty Tall Ships Regatta varen op dit tijdstip de haven binnen. Paulus Mooyman van het Nautisch Evenementen Bureau vertelt ons over de schepen.

  14.00 – 15.30 uur​ ~ Workshops & Pitches in het Zuiderstrandtheater

  Keuze uit 3 verschillende workshops

  15.30 - 15.45​ uur ~ Pauze

  Koffie en thee

  15.45 - 17.00​ uur ~ Plenair programma

  Keynote speeches

  • Marja Doedens, Directeur Maritime Campus, Den Helder
  • Wethouder, Den Haag Declaration of the Hague 
  • Emily Penn, Skipper, Ocean Advocate and Activist

  17.00 uur ~ Afsluiting The Sustainable North Sea Coalition

  Ondertekenen Declaration of the City of The Hague on Oceans, Innovations and Strong Institutions

  • Onder leiding van Alexander Verbeek, Directeur Institute Planetary Security  

  17.00 uur ~ Welcome on board: Netwerkborrel op zee

  Op een Tall Ship maken wij een rondvaart over de Noordzee. Welcome on board!

 • Sprekers

  De Kust biedt ons kansen en toekomst of het nu gaat om energie, voedselvoorziening, klimaat, leven en of werken in onze kuststreken: meer en meer realiseren we ons dat de ant­woorden op grote vraagstukken van zee komen. Dat geldt wereldwijd, het geldt voor Nederland en dat geldt ook voor kuststad Den Haag.

   

  De oplossing voor deze vraagstukken ligt vaak in Nederlandse innovaties. Deze innovaties helpen om veel van de plannen op de alsmaar drukker wordende Noordzee een plek te geven. Op deze manier kunnen conflicten worden voorkomen en werken we nu al aan belangrijke onderwerpen, zoals zeespiegelstijging en dreigende voedsel- en zoetwater tekorten. Daarnaast stellen wij onze energievoorziening veilig. De bestaande samenwerkingsvormen voldoen (Dutch Diamond/Gouden Vierhoek), maar toch rijst de vraag in hoeverre wij de echte problemen aanpakken. Tijdens Sea Sights gaan we met elkaar hierover in gesprek.

  Alexander Verbeek

  Directeur Planetary Security Institute

  9.55 - 10.10

  Alexander Verbeek is milieuactivist en diplomaat. De afgelopen 30 jaar werkte Alexander voor internationale veiligheid en milieuproblematiek. Hij leidt verschillende projecten vanuit het Institute for Planetary Security en organiseerde de eerste Planetary Security Conference in het Vredespaleis in Den Haag. Alexander is dagvoorzitter en gaat ons vakkundig begeleiden om the Sustainable North Sea Alliance op te zetten.

  Han Lindeboom

  Professor Marine Ecology

  10.15 - 10.25

  Ervaren marien onderzoeker, ruimtelijke ordening van mariene gebieden ondermeer in realtie tot windmolenparken op zee, visserij en duurzame ontwikkeling van kustgebieden. Heel actueel is Han bezig met een advies voor het NWA naar verder onderzoek der zee. Han zal spreken over de impact van die drukte op de Noordzee op het ecosystem. De mens vormt immers al gedurende duizende jaren de leefgebieden, wat betekenen de huidige veranderingen in een historisch perspectief. Hoe voorkomen wij dat mens en natuur met elkaar in conflict komen?

  Annemieke Nijhof

  Per 1 juni Boegbeeld Topsector Water & Maritiem

  10.30 - 10.50

  Annemieke Nijhof was voorheen CEO van ingenieursbureau Tauw. Zij kent de uithoeken van het waterdomein, doordat zij geopereerd heeft als directeur in het bedrijfsleven en in de overheid als DG water. Wij zijn verheugd dat zij – vanuit haar nieuwe rol - haar toekomstvisie met ons komt delen tijdens Sea Sights Summit.

  Marja Doedens

  Directeur Maritime Campus Den Helder

  16.00 - 16.20

  Marja Doedens is directeur van de Maritime Campus Netherlands en programma manager Port4Innovation1; een samenwerking tussen onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsinstanties met het oog op een duurzaam gebruik van de zee en haar omgeving. Marja zit dicht op de praktijk. In de praktijk blijkt om tot gezamenlijke oplossingen te komen lastig te zijn. De ´human factor´ zal het verschil moeten maken, mensen bepalen hoe en waaraan wij samenwerken. Marja doet een oproep om nu echt samen te werken aan de oplossingen die leiden tot een duurzame Noordzee. Een Regiodeal Noordzee kan de krachten bundelen. Wat is ervoor nodig om die samenwerking te doen slagen?

  Emily Penn

  Skipper, Ocean Advocate and Activist

  16.35 - 16.55

  Emily is een schipper die zich inzet voor het bestuderen van milieu uitdagingen in de meest afgelegen delen van onze planeet. Ondanks haar jonge leeftijd, is zij een internationaal erkend adviseur over kwesties met betrekking tot onze oceaan en de toekomstige samenleving. In het Noordzeegebied moeten keuzes worden gemaakt over de beschikbare ruimte op zee. Tijdens Sea Sights gaan we met Emily in gesprek om tot nieuwe inzichten te komen.

  Stuur een mailtje met jouw naam en onderwerp naar info@seasights.nl.

 • Workshops - OCHTEND

  Sea Sights 2019 draait om oplossingen voor een duurzame oceaan en een veilig kustgebied. Tijdens break-out sessies gaan we dieper in op deze vraagstukken. De break-out sessies in de ochtend duren anderhalf uur, de middagsessies twee uur. Er zijn diverse zalen en ruimtes beschikbaar voor gesprekken.

  Pieter Otten, Demet Voûte & Arno Segeren

  Locatie: Pier foyer

  Hoe houden we drogen voeten? Deze workshop gaat over kustverdediging voor de Zuid Hollandse kust. In de workshop verkennen we hoe we onze leefbaarheid, economie en veiligheid naar een hoger niveau kunnen brengen. Arno Segeren en Demet Voûte, beide werkzaam bij de gemeente Den Haag en Pieter Otten van het Hoogheemraadschap Delfland geven hierover een toelichting.

  Gerrit van Doorn & Lodewijk Abspoel

  Locatie: Theater Café

  Wat is de betekenis van SDG 14 (behoud van oceanen) voor het beleid van onze oceanen en kustgebieden? Gerrit van Doorn, nationaal coördinator SDG 14 en Lodewijk Abspoel van ministerie Infrastructuur & Waterstaat geven hun visie op dit onderwerp.

  Robert van Rooijen & Anouk Vlaanderen

  Locatie: Zee foyer

  Proeven zijn essentieel voordat je op grote schaal gaat investeren. En zeker off-shore wil je geen fouten maken. Daarvoor zijn de proeftuinen Noordzee voor de kust van Den Haag ingericht. Welke pilots draaien daar? Wat is het proces om effectief te testen? Robert van Roijen en Anouk van Vlaanderen komen vertellen over de Noordzee proeftuinen.

 • Workshops - MIDDAG

  #SDGCafe & Thea Fierens

  Locatie: Theater Café

  Welke kansen bieden zilte landbouw? Wat betekent dit voor het ruimtebeslag en voor de ecologie van onze kustgebieden? Welke SDG’s raken wij? Het informele, succesvolle SDG Café komt naar Sea Sights. Bezoekers pitchen hun ideeën en de zaal geeft respons op de pitch. Coördinator Thea Fierens staat garant voor een levendig vraag en aanbodspel over deze vorm van landbouw.

  Jakob Kramer & Louwe de Boer

  Locatie: Pier foyer

  Hoe ziet de visserij er uit in 2030? Wat betekent de alsmaar drukker wordende Noordzee voor de visserij? Wat is de betekenis voor ketens, vaar- en visserijtuig en samenwerkingsverbanden? Tijdens deze workshop komen Jakob Kramer en Louwe de Boer van Ekofish anders met ons denken.

  Ton Jonker & Marja Doedens

  Locatie: Zee foyer

  Hoe kunnen wij Noordzee innovaties versnellen? Ton Jonker en Marja Doedens geven hun visie hierop.

  Oceaan onderzoekers

  Locatie: Bark Europa (tallship)

  Wat zien wij op de oceanen terug van het leven aan de kust? Oceaan onderzoekers van Bark Europa komen vertellen over wetenschappelijke studies in de Atlantische Oceaan.

 • De tweede Sea Sights Summit niet missen?

  Kaarten zijn te koop via onderstaande button en kosten €99,50 ex.

  (€126,41 incl BTW en servicekosten)

 • Extra informatie

  Voor iedereen die betrokken is bij zee- en kustontwikkeling

  Wij willen zoveel op zee; natuur, windparken, visserij, recreatie, vrachtvervoer en nog veel meer. Een duurzame Noordzee vraagt om actie en om samenwerking. De gemeente Den Haag trekt de regie naar zich toe en organiseert op donderdag 20 juni 2019 in Scheveningen een tweede editie van Sea Sights Summit. Aan de vooravond van Sea Sights Summit 2019 wordt een diner pensant georganiseerd.

   

  Wat zijn de consequenties van de drukte op de Noordzee? En welke oplossingen worden gezien door bijvoorbeeld de Commissie Wallage, die aan het Noordzeeakkoord werkt? Tijdens Sea Sights Summit zetten we met elkaar de lijnen uit om de activiteiten op zee in goede banen te leiden.

   

  Op het programma staan plenaire sessies en interactieve workshops. Ook dit jaar staat innovatie centraal. Slimme oplossingen kunnen zorgen voor een duurzame zee én weerbare steden. We sluiten de Summit af met The Sustainable North Sea Coalition.

   

  Waarom het interessant is om te komen? Tijdens Sea Sights Summit verkennen we de toekomst en slaan we de handen ineen. Je komt omdat je activiteiten wilt ontplooien of projecten wilt realiseren op of aan zee. Omdat je samen wilt werken aan programma’s die het verschil gaan maken. En niet in de laatste plaats om het manifest mede te ondertekenen. In Den Haag, hoofdstad van de Noordzee.

  Workshops / pitches

  Wil je een programma lanceren, een workshop of een pitch geven? Neem dan contact op met Gerrit van Doorn via gerrit@seasights.nl of 06-54377650.

  Organisatie

  De inhoudelijke organisatie van Sea Sights is in handen van advies- en communicatiebureau Schuttelaar & Partners.

  Locatie

  Sea Sights Summit wordt georganiseerd in het Zuiderstrandtheather in Scheveningen (Houtrustweg 505, Den Haag). Het middagprogramma vindt plaats in en om de derde haven van Scheveningen.

  Netwerkbijeenkomsten

  Van 20 tot 23 juni 2019 biedt het Nautisch Evenementen Bureau arrangementen aan op de Tall Ships. Onder deze arrangementen vind je Corporate Hospitality arrangementen, privé partijen op een persoonlijk gereserveerd Tall Ship en individuele arrangementen waarvoor kaarten in het voorjaar beschikbaar komen op: www.sailopscheveningen.nl/arrangementen. Neem voor meer informatie contact op via: info@sailopscheveningen.nl.

 • Sea Sights is mede mogelijk gemaakt door:

  Schuttelaar & Partners
  Den Haag
  Kreativ Events
  All Posts
  ×
  ×
  De persoonlijke gegevens die u op de site invult worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van het aangegeven doel, zoals het reageren op informatieaanvragen.
  
  De verzamelde gebruikersinformatie wordt geanonimiseerd en opgeslagen op servers in Nederland voor onbepaalde tijd. Sea Sights gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor intern gebruik. 
  
  Sea Sights zal deze informatie enkel aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk wordt verplicht. De verzamelde data zal niet gecombineerd worden met gegevens van andere websites of bronnen waarover Sea Sights beschikt.