• Of het nu gaat om energie, voedselvoorziening, klimaat, leven en of werken in onze kuststreken: meer en meer realiseren we ons dat de ant­woorden op grote vraagstukken van zee komen. Dat geldt wereldwijd, het geldt voor Nederland en dat geldt ook voor kuststad Den Haag.

 • De Organisatie

  Gemeente Den Haag is initiatiefnemer en sponsor van het Sea Sights. Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door Schuttelaar & Partners. Ieder jaar betrekt de organisatie een of meerdere nieuwe partners bij het event. Deze partners leveren een inhoudelijke en/of financiële bijdrage, én zetten hun communicatiemiddelen in om het festival te promoten.

  Gerrit van Doorn

  Adviseur Schuttelaar & Partners / voorzitter SDG 14 Alliantie

  Gerrit van Doorn heeft ook in 2018 het Sea Sights Festival georganiseerd. Hij werkt op het dossier Noordzee en weet als geen ander mensen en belangen in dit moeilijke dossier te verbinden. Dat komt van pas in zijn rol als Nationaal Voorzitter SDG 14 Alliantie. Dit is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en SDG Charter waarin de samenhang van de SDG dossier (oa energie en weerbare steden) wordt bevorderd.

  Marcelien Bos-De Koning​

  Ondernemer / Topsector Water & Maritiem

  Marcelien Bos- de Koning is één van de succesvolste zeilsters die Nederland heeft gekend. Ze werd samen met Lobke Berkhout drie keer op rij Wereldkampioen en werd in 2005 bekroond tot sportploeg van het jaar. Marcelien hekelde haar steeds meer vervuilde omgeving en pleit tegenwoordig voor schone oceanen en oplossingen voor de huidige klimaatverandering. Haar eenmanszaak is actief in de communicatie sector en brengt innovatieve studenten, start-ups, grote bedrijven en ministeries samen in de brede watersector.

  Alexander Verbeek

  Directeur / spreker

  Alexander Verbeek is milieuactivist, diplomaat, openbaar spreker en leidt vanuit het Institute for Planetary Security verschillende milieu-gerelateerde projecten. De afgelopen 30 jaar heeft hij gewerkt op het gebied van internationale veiligheid en milieuproblematiek. Alexander zal ons die dag vakkundig begeleiden om the Sustainable North Sea Coalition op te zetten. Alexander organiseerde ook de eerste Planetary Security Conference in het Vredespaleis in Den Haag. Hij is World Fellow op Yale University en als Associate Fellow verbonden aan het Geneve Centre for Security Policy. Zijn milieu-berichten worden door meer dan een kwart miljoen mensen gevolgd op sociale media.

 • Over Sea Sights

  Sustainable Development Goals

  De Sustainable Development Goals (Verenigde Naties) zijn een leidend principe voor de activiteiten die wij ondernemen. Door te werken met de SDG's zorgen wij voor een inclusieve aanpak, waarin bijvoorbeeld natuurontwikkeling hand in hand gaat met werkgelegenheid.

  Missie

  Stadsgrenzen houden niet op bij de kustlijn. Sea Sights Festival heeft als missie om het potentieel van de zee als oneindige bron voor ons toekomstige leven te onthullen en te versteken. Het festival geeft initiatieven de ruimte om onze toekomst aan zee te verbeelden, kennis te delen en de dialoog aan te gaan.

  Onze Why

  Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee in Nederland. De kwaliteiten die daarbij horen, kunnen én moeten we beter inzetten voor de toekomst van Den Haag én alle steden aan zee. Daarom wil Den Haag voorloper zijn van een gezond, duurzaam leven op en aan de zee.

  Innovatie voor een betere wereld​

  Voor de invulling van het Sea Sights Festival hebben we gekozen voor een niche die past bij het DNA van Den Haag. In de internationale stad van vrede en recht, wordt immers al meer dan 100 jaar gewerkt aan een betere wereld, aan global challenges. ‘Doing business and doing good’ gaan hand in hand. In de startup scene heet dit de Impact Economy. Wij halen de toekomst dichtbij door deze te verbeelden, ons te laten inspireren en contouren te schetsen.

  Schuttelaar & Partners (S&P)

  Sea Sights wordt georganiseerd door Schuttelaar & Partners. De medewerkers van Schuttelaar & Partners zijn regelmatig te vinden aan de Scheveningse kust. Wij praten niet alleen over de zee, wij zijn ook daadwerkelijk actief op zee en werken met actuele maritieme vraagstukken. Ons kantoor blinkt uit door bewegingen te starten of te versnellen, waarbij we ook zelf investeren. Wij denken strategisch na over het gebruik van de zee, de wisselwerking tussen de zee en het land, ontwikkelen beleid en kennen de stakeholders om implementatie mogelijk te maken. Behalve dat Schuttelaar & Partners aan de basis staat van Sea Sights zijn er meer initiatieven en stichtingen betrokken, waaronder de Noordzeeboerderij en Noordzeevis Scheveningen.

 • Sea Sights is mede mogelijk gemaakt door:

  Schuttelaar & Partners
  Den Haag
  Kreativ Events