• Kom kijken naar de toekomst van de kust

  gratis entree

 • Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op de Sea Sights Expo. In 10 zeecontainers verspreid over de Scheveningse boulevard presenteren startups, studenten, kunstenaars, architecten, projectpontwikkelaars en andere toekomstmakers hun visie op de ontwikkeling van onze kust. Kun je straks in zee wonen? Vinden we zeewier eten over een paar jaar de gewoonste zaak van de wereld? En hoe beschermen wij ons tegen de steeds hoger wordende zeespiegel? Ontdek het tijdens de Sea Sights Expo.

  Kinderprogramma
  Tijdens dit festival over de toekomst van onze kust, is er natuurlijk ook ruimte voor de generatie van de toekomst. Zaterdag 20 en zondag 21 oktober is er een speciaal kinderprogramma (zie hieronder). De activiteiten zijn onderdeel van Festival de Betovering.

 • Programma

  Satellietgroep, Fotoroute Boulevard. Karel Kulk fotografeerde Chielie den Heijer-van der Zwan op de sokkel van het monument van De Scheveningse Vissersvrouw voordat het monument werd teruggeplaatst.

  Opening Sea Sights Festival

  Donderdag 18 oktober | 16.00 - 18.00 | Boulevard Scheveningen

  Op donderdag 18 oktober wordt het Sea Sights Festival officieel geopend door wethouder Richard de Mos. Hij zal zijn wens voor de zee delen met het publiek, en iedereen uitnodigen om hetzelfde te doen.

  Alle wensen voor de zee worden opgeschreven op één van de 75 bollen in de vloedlijn die je hiernaast ziet afgebeeld. De bollen zijn een kunstwerk van Bruno Doedens: Letsdance. Ze symboliseren de relatie tussen mens en natuur.

  Eten en drinken

  Doorlopend

  Zin in een broodje van de toekomst? Tijdens de Sea Sights Expo serveren verschillende foodtrucks hun visie op ons toekomstig eten uit zee. Proef een zeewierburger, of onze eigen Noordzeevis. Dat wordt smullen!

  Onthulling Kunstwerk - dobberende flessen aan zee

  Zaterdag 20 oktober | 12.45 uur

  Plastic Circle ging op tien Haagse scholen in gesprek met leerlingen over plastic soep, duurzaamheid en circulaire economie. Want je kan van plastic afval nog nuttige en leuke dingen maken. De leerlingen hebben bijvoorbeeld plastic doppen van melkflessen verzameld in een daarvoor bestemde menshoge fles. Het eindresultaat van deze leerzame inzamelactie wordt op de Sea Sights Expo onthuld.

  Plastorama | 4 t/m 12 jr

  Zaterdag 20 okt | 10.00 - 15.00 uur

  Zondag 21 okt | 11.00 - 15.00 uur

  Plastorama is een installatie waarbij acht mensen hun hoofd in een reusachtige berg van 4000 plastic zakjes steken. Binnen in de berg speelt een klein rood plastic zakje de onwaarschijnlijke hoofdrol. Je wordt meegenomen op een reis in beeld, geluid, geur, tast en proeft het zout van de zilte zee op de lippen. Een beetje film, een beetje theater en iets met een oude fiets.

  Workshop afvalmode | € 4,-- p.p. | 9 t/m 12 jr

  Zaterdag 20 okt | 11.00, 13.00 en 15.30

  Afval bestaat niet! Nou, dat wil zeggen, we kunnen nog heel veel leuke en nuttige dingen van afval maken. We nemen je mee in de wereld van afval en inspireren je om er mode van te maken. En met het resultaat mag je op de foto! Zo vraag jij aandacht voor een duurzame wereld waaraan ieder zijn steentje bijdraagt.

  Kaartjes zijn € 4,- p.p. | 90 minuten.

  Reserveren kan via karin@plasticcircle.nl. Geef bij het reserveren duidelijk aan welk tijdstip je kiest.

  Let's Dance

  Doorlopend

  Wij zijn natuur, al lijken we dat te zijn vergeten. Zoals de natuur afhankelijk is van de grillen van de mens, zo zijn wij afhankelijk van de grillen van de natuur. Een kunstwerk van 75 dubbelbollen in de vloedlijn symboliseert deze onderlinge afhankelijkheid, deze eindeloze dans. Hoe dans jij met de zee? Vertel het kunstenaar Bruno Doedens en post je boodschap aan de zee tijdens de Sea Sights Expo.

  Climate as Artifact - Klimaat als mensenwerk

  18 oktober t/m 18 november 2018 | donderdag en vrijdag 14:00 - 20:00, zaterdag en zondag 14:00 - 18:00

  Kunstenaarscollectief Satellietgroep (Den Haag, 2006) presenteert ‘Climate as Artifact - Klimaat als mensenwerk’ in de Electriciteitsfabriek Den Haag. Een dynamisch tentoonstellingsprogramma waarin kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en de maatschappij samen worden gebracht om onze perceptie van cultuur en natuur opnieuw te bekijken.
  Gedurende vijf weken wordt op locatie gewerkt en vinden workshops, seminars en expedities plaats. Publiek kan artistiek onderzoek meemaken en krijgt via de kunsten toegang tot andere kennisdomeinen.

  Satellietgroep, Fotoroute Boulevard. Karel Kulk fotografeerde Chielie den Heijer-van der Zwan op de sokkel van het monument van De Scheveningse Vissersvrouw voordat het monument werd teruggeplaatst.

  Zeespiegel

  Doorlopend geopend | Boulevard Scheveningen

  Bezoek de 24/7 openluchtfototentoonstelling 'Zeespiegel' met werk van 25 kunstenaars en bijdragen van locals en experts. Resultaat van vijf jaar artist-in-residency programma ‘Badgast' dat kunstenaarscollectief Satellietgroep (Den Haag, 2006) realiseerde in de iconische, anderhalve gestapelde en gerecyclede zeecontainer midden in het inmiddels legendarische surfdorp F.A.S.T. . Een feest, want de tentoonstelling wordt al vijf jaar jaarrond bezocht door bewoners en bezoekers aan Scheveningen. Satellietgroep droeg de tentoonstelling op aan de ontwerper van de boulevard, de Spaanse architect De Sola Morales; hij stelde dat in de 14 lichtbakken geen reclame mag komen.

  ×
  De persoonlijke gegevens die u op de site invult worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van het aangegeven doel, zoals het reageren op informatieaanvragen.
  
  De verzamelde gebruikersinformatie wordt geanonimiseerd en opgeslagen op servers in Nederland voor onbepaalde tijd. Sea Sights gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor intern gebruik. 
  
  Sea Sights zal deze informatie enkel aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk wordt verplicht. De verzamelde data zal niet gecombineerd worden met gegevens van andere websites of bronnen waarover Sea Sights beschikt.
  Feest aan Zee